torsdag 24 juni 2010

Midsommar

Det är dagen före midsommar och känns lite som dagen före julafton. Jag ser inte supermycket fram emot själva midsommar men jag ser fram emot att vara ledig i det här vackra vädret.

Jag sover dåligt på grund av värmen, dock. Svettas mig igenom nätterna, slänger av mig täcket och sedan fryser jag, och sedan blir jag för varm och ja, ni vet. Jobbigt.

Igår kom Sara och Chat till Sverige, och på söndag ska jag upp till Hölick för att tillbringa en vecka med dem och resten av familjen (plus Christian). Ska bli väldigt, väldigt roligt.

Har precis ätit frukost men är redan hungrig. Längtar efter pannkakorna till lunch.

måndag 21 juni 2010

Dag ett

Klarade av första dagen på jobbet. Höll på att somna några gånger. Inte konstigt när man inte gör annat än sitter på en stol och lyssnar i åtta timmar, och när man har sovit kanske tre timmar sammanlagt natten innan.

Är djupt olycklig, förstås. Blir alltid så när jag börjar jobba. Är inte gjord för det alls. Sorgligt att somrarna alltid blir så deppiga historier. Hoppas att den här blir rätt bra ändå, med mindre jobb än någonsin tidigare och utlandsresa och en hel vecka i Hölick (det var länge sedan) och någon som kan krama mig när jag deppar över mina tråkiga dagar (fast han är bortrest nu, den jäveln).

Ska snart krypa ner i min rangliga extrasäng men väntar på att få höra skvaller från Jennys otroligt nördiga upptåg i Stockholm idag.

Annars längtar jag tills onsdag då Sara och Chat kommer.

lördag 19 juni 2010

Kärlek

Herregud vad fint bröllopet var. Och Victoria var så vacker att jag, Jenny och Rebecka funderade på att bli lesbiska. Känner mig alldeles kärleksfull. Nu ska jag på 90-talsfest!


Källa: Expressen


Källa: Aftonbladet

fredag 18 juni 2010

Never let me go

Jag rös som en idiot när jag såg den här trailern. Verkar så sjukt bra. Vill gärna läsa boken också. Har läst Kazuo Isighuros Remains of the day, och den var grym.

I did a bad bad thing

Igår vandrade jag ner på stan, med siktet inställt på Akademibokhandeln. Väl där drogs jag mot ungdomsavdelningen. Kom igen, vi vet ju alla att ungdomsböcker är sjukt roliga. Jag sökte längs hyllorna efter någon slags fantasy/sci-fi-bok och hittade Marked, av P.C. Cast och Kristin Cast. Den handlar om en tjej som helt plötsligt en dag får veta att hon ska bli en vampyr, och måste flytta till en internatskola för att lära sig vampyrgrejer. Har nog aldrig stött på en bok som låter mer passande för mig. Snygga ungdomar. Vampyrer. INTERNATSKOLA (har alltid ÄLSKAT böcker och filmer om internatskolor). Mystiska krafter. Började läsa så fort jag kom hem och blev helt fast, förstås. När jag idag på morgonen märkte att boken var på väg att ta slut fick jag panik och tvingade Christian att skjutsa mig till stan så att jag fick köpa nästa bok. Det finns redan 6 stycken! House of Night heter serien. Åh, jag är så lycklig över detta. Lycklig, och lite arg, för jag har minsann inte alls råd att köpa en massa böcker just nu. Men, what to do.

Jenny, du får låna den första boken så fort jag är helt klar. Du kommer älska den.

onsdag 16 juni 2010

Sommarlov

Nästa vecka börjar jag jobba så den här veckan leker jag att jag har sommarlov. Jag ska inte alls jobba mycket i sommar så egentligen är det inte så himla synd om mig ändå. Idag har jag klippt gräs i Christians stuga. Frivilligt. Jag vet, helt galet. Men jag körde en sån där gräsklippare som man åker på, så det var inte så himla jobbigt. Ganska roligt faktiskt. Var livrädd i början dock. Helt övertygad om att jag antingen skulle köra in i bilen och förstöra den eller att jag helt enkelt skulle dö. Har man inte körkort så är det ganska skrämmande med grejer som man sitter på och måste trycka ner gas och broms och hålla på. För att inte tala om styrningen. Jag har alltid tyckt att styra verkar vara det svåraste med att köra bil.

Vädret suger, för övrigt. Det regnar och det är svinkallt. Imorn hoppas jag på fint väder för då ska jag och Christian ut till hans stuga igen.

Nu ska jag fortsätta läsa Eclipse. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men Twilightserien är väldigt bra sommarlovsläsning. Man behöver liksom inte tänka. Alls.

söndag 13 juni 2010

Söndag

Jag vaknade på strålande humör idag. Underligt med tanke på att jag väcktes av pappa som hamrade på plankor som en galning. Underligt också eftersom jag har varit på uselt humör i några dagar, men jag tackar och tar emot.

Igår hängde jag med Tove, Malva, Kicki och Sara i Toves jättefina omgjorda rum. Vi rökte vattenpipa och hade mysigt. Avslutade kvällen på Burger King. När jag kom hem tittade jag på dokumentären om Christian the lion och grät inte det minsta. Den var bra men jag tyckte faktiskt att den förstörde klippet lite.

Söndag idag, med allt vad det innebär i det här huset. Vet inte riktigt vad jag ska ägna dagen åt. Såg ut att vara fint väder när jag gick upp, men för en stund sedan började det ösregna. Svensk sommar när den är som bäst.

lördag 12 juni 2010

Natt

Jag är så trött, så trött. Jennys fel. Jag låter som att jag har rökt ett paket cigaretter varje dag i hela mitt (snart 22 år långa) liv. Har ont i öronen och i ögonen och i halsen. Jag har tillbringat kvällen i sällskap av kanske 12 killar som försökte intressera sig för fotboll men egentligen var mer intresserade av öl och jag kände mig ganska utanför. Nu ska jag sova med en blöt katt i sängen (det regnar ute). Godnatt.

fredag 11 juni 2010

VM

P-sork och jag tittar på VM. Eller, Peter tittar. Jag spelar spindelharpan och skriker till ibland när det känns passande. Tycker att det är lite skönt att Sverige inte är med. Man blir ju så satans nervös. Istället hejar familjen Emanuelsson på England. Jag hejar på Spanien också. Inte för att alla säger att de kommer att vinna utan för att jag faktiskt har bott där i fyra månader. Hann se SJUKT mycket spansk kultur. Kände mig nästan spansk när jag åkte därifrån. Eller inte. Men jag har i alla fall större anledning att heja på Spanien än mamma har att heja på Mexico.

- Men, säger hon, det är ju mitt land!

Ja, tjena.



ps. I Sydafrikas lag finns det en kille som heter Tshabalala. Hahaha. Det är ju väldigt roligt.

11:e juni

Idag tar västeråsarna studenten. Stackarna. Det är 14 grader och sånt där regn som man inte kan fly undan. Jag hade typ 30 grader och strålande sol på min student. Då tyckte jag att det var för varmt men idag känner jag mig bortskämd.

Jag vaknade av att jag inte riktigt kunde andas. Hej förkylning! Sedan var jag argare än jag varit på väldigt länge. Jenny tvingade mig att cykla ner på stan och jag var den största bitchen i världshistorien. Tyckte otroligt synd om mig själv. Ringde och väckte Christian och tog ut min ilska på honom lite (förlåt älskling). Tjurade i någon timme men sedan fick jag shoppa lite och då blev jag glad igen.

Har köpt en midsommarklänning. Den är vit och jättefin.

Nu fryser jag så att jag skakar, så tror att jag ska ta ett bad.

måndag 7 juni 2010

Vecka 23

Idag är jag lite nervös inför omtentan imorn. Har sett ämnena och börjar tvivla på min förmåga att skriva något sammanhängande och bra om ett allvarligt ämne. Jag är ju så fruktansvärt ointresserad av samhälle och politik. Jag vet att det låter ganska hemskt, men det är sant. Jaja. Får väl göra mitt bästa.

Eftersom jag var ensam igår så tittade jag på filmer som jag vet att ingen annan än jag vill titta på, Valentine's day och Hannah Montana the movie. Jag skäms lite över den sista, men vafan. Det var ganska mysigt men jag var lite nervös hela kvällen för det lät konstigt i lägenheten. Christian kom hit runt halv ett (eftersom att han är bäst) och vi såg sista avsnittet av Dark Angel. Det var hemskt irriterande eftersom serien inte alls fick någon upplösning.

Det är vecka 23, vilket betyder att skattepengarna ska finnas på mitt konto innan den här veckan är slut. Tack gode gud för det.

söndag 6 juni 2010

Ensamheten

Nu är det bara jag kvar i lägenheten. Malva åkte hem till Västerås för kanske en halvtimme sedan och tog med sig typ alla hennes tillhörigheter. Jag åker hem för sommarlov på tisdag.

Jag funderar lite på när jag blev så fruktansvärt dålig på att vara ensam. Jag brukade älska att vara ensam hemma, titta på mina tv-serier och bara mysa med mina egna tankar. Nu känns det bara tomt och lite otäckt att vara helt ensam. Tanken på att sova ensam ikväll får mig att få lite hjärtklappning. Vet ju redan nu att jag inte kommer somna förrän det är helt ljust ute. Tur att nätterna är så korta under försommaren.

Den här veckan har bara försvunnit. Christian fyllde år i torsdags och hans familj kom hit. Vi gick och åt middag på en fiskrestaurang. Jag åt räkor med den godaste aiolin jag någonsin har smakat till förrätt och röding efter det. Mycket gott.

Jaha. Och nu regnar det också. Jag har inga pengar till mat ikväll. Kul.

lördag 5 juni 2010

Kattens dagbok

Det var länge sedan jag skrattade så mycket som när jag såg (eller lyssnade på) den här videon. Får mig att tänka på Lennon och hans arga ögon.