tisdag 31 augusti 2010

OMG

Comhem har just nu världens roligaste reklam med en katt. Skrattar lika mycket varje gång. Här är originalklippet. Otroligt roligt.

måndag 30 augusti 2010

Åh fan.

Har haft min första dag i skolan för den här terminen. Är redan så stressad att jag har lust att börja gråta. Amerikansk litteratur-kursen verkar helt sjukt jobbig. Ska läsa nio böcker innan mitten av oktober då vi har tentan, och har typ tre dagar på mig att läsa varje bok. Det är så himla tråkigt att de pressar ihop kursen så, för böckerna verkar jättebra allihop. Önskar att jag hade tid att läsa dem ordentligt, inte bara stressa mig igenom dem. Jaja, ska väl gå det också.

Grammatikkursen verkar lika jobbig den, om inte ännu värre. Det är ungefär samma sak som vi gjorde i a-kursen fast tio gånger svårare. Hade föreläsning från 16-18 och sedan var det bara att gå hem och genast börja med vad som kändes som en miljon meningar som skulle delas in i ordklasser, fraser (JÄVLA NOMINALFRASER-HATAR ER) och satsdelar. Fick ett litet utbrott och skrek lite, innan jag i princip gav upp och tänkte att jag kan väl förfan inte förväntas kunna allt redan.

Så. Ganska deppig just nu, men det går nog över. Bara att bita ihop. Måste ju lära mig detta förr eller senare liksom.

lördag 28 augusti 2010

Hej barndomen!

Toy Story 3 var grym. Jag grät mig igenom halva filmen. Kändes som att jag var barn igen. Som att jag satt bredvid Peter i gillestugan och tittade på filmerna på VHS om och om igen. Otroliga nostalgikänslor alltså.

Apropå någonting helt annat. Idag när jag skulle ringa och beställa pizza kom jag på senast jag skulle göra samma sak, fast denna gång på Pizza Hut i Västerås. Jag satt i bilen med Christian och var inte helt säker på att Pizza Hut var öppet. Slog in numret och började väl tänka på annat medan signalerna gick fram. Till slut var det någon som svarade.

Pizza Hut-människa: Pizza Hut Västerås.
Jag: Hej, det är Sofia.
Pizza Hut-människa: ....

Ungefär här insåg jag mitt misstag. Jag började fnittra nervöst och lyckades till slut få fram min beställning. Sedan skämdes jag hela vägen till Hälla, och bönfall Christian att gå in och hämta min pizza. Han vägrade och alltså fick jag gå in och skämmas. Funderade på att säga typ "Hej! Det är jag som är Sofia!", men ångrade mig och var ganska otrevlig istället.

Var bara det.

SATC2

Såg precis Sex and the City 2. Alltså. Kan ju faktiskt vara den sämsta filmen typ... någonsin. Så. Sjukt. Lång. Och. Tråkig.

Idag har jag haft upprop. Registrerade mig för amerikansk litteratur-kursen och fick reda på att jag ska ha läst en bok redan till fredag nästa vecka. Bara att sätta igång alltså!

Efter uppropet åt jag lunch med Bettina och Teresa, och köpte en mobil. En mobil! En alldeles ny som jag kan sms:a med utan att få panikångest. Fin är den också. Känner mig som en business woman när jag går runt med den.

Imorn ska jag på Toy Story 3, 3D. Ska bli mycket spännande. Älskar Toy Story.

torsdag 26 augusti 2010

And back again

Sommaren känns avslutad. Det är kallt ute och idag återvänder jag till Uppsala. Det känns skönt. Få tillbaka lite rutiner sådär. Eller, kanske snarare skapa rutiner. Förra terminen var lite kaosartat. Fast, det här har jag ju redan skrivit om.

Jag tar tåget idag, och när jag kommer till Uppsala ska jag möta upp Malva och köpa kurslitteratur. Mår redan lite dåligt av hur dyrt det kommer bli.

Annars oroar jag mig för min syster och hoppas att första dagen i skolan i Örebro går jättebra.

onsdag 25 augusti 2010

Raindrops keep falling on my head

Det bara regnar och regnar. Egentligen tycker jag att det är ganska mysigt. Tycker lite synd om Christian som har gett sig ut på tältutflykt (!).

På fredag har jag upprop och registrering i skolan, så jag åker till Uppsala idag eller imorn. Känns ganska skönt att komma tillbaka, och jag är taggad på att göra bättre ifrån mig den här terminen. Har nästan bestämt mig för att börja ett nytt liv också, med mindre godis och mer rörelse. Haha. Kul. Får se hur det går.

Nu ska jag ner på stan och köpa BARA nödvändiga saker.

söndag 22 augusti 2010

Rastlös

Hujedamej vad uttråkad jag är.

Kräftskivan (eller, festen som började med att vi åt lite kräftor) igår var mycket rolig och mycket lång. Vi började runt fem och när vi vandrade hem runt tre på natten kändes det som att klockan var närmare åtta på morgonen. Men, kul ändå. Vi spelade ölspel, pratade, dansade på grannens kräftskiva tillsammans med den äldre generationen och hoppade studsmatta. Christian skulle tvunget göra en framåtvolt, trots upprepade försök att få honom att inte genomföra projektet. Han ramlade naturligtvis med ansiktet nedåt och har idag ganska många skrubbsår från näsan och uppåt.

Och nu är det söndag efter festen och jag är trött och rastlös och har supertråkigt. Christian är fast framför ett The Hills-marathon (vilken man han är) och vill inte leka med mig. Får väl ta mig ett bad då.

torsdag 19 augusti 2010

Ute i svängen

Det är mycket som händer just nu. Jag är fattig som en kyrkråtta och försöker bara få dagarna att gå fram tills löning på onsdag. Igår var den längsta dagen i mitt liv tror jag. Räcker att säga så tror jag. Tvingades upp vid sju imorse eftersom Christian skulle skriva tenta i Uppsala klockan nio. Fick skjuts hem och sov vidare med katten utsträckt bredvid mig. Åt en skål Coco Pops när jag vaknade och sedan har jag mest legat med datorn i knäet och gjort ingenting. Ikväll ska jag på Toves vernissage på Kloak. Ska bli väldigt trevligt. Helgen är också fullspäckat, med någon slags utgång eller likande imorn och kräftskiva på lördag. Hur jag ska ha råd att köpa kräftor har jag ingen aning om. Får väl dricka vatten och äta bröd istället (en baguette ska jag nog ha råd med).

söndag 15 augusti 2010

Vad jag har gjort sedan sist

  • Varit på Samos. Det var varmt som fan. Jag badade, solade, läste, hoppade från båtar, åt mycket tzatiski och hade det allmänt trevligt.
  • Trott att jag fick skabb i Grekland. Det var katter överallt, och jag kan inte riktigt hålla mig ifrån katter. Fick höra skräckhistorier om skabb och vaknade sedan kallsvettig på natten av att min kropp kliade som aldrig förr. Tillbringade sedan resten av natten med att noggrant leta efter kryp under huden på mina armar samtidigt som jag planerade läkarbesöket (som helt klart skulle behövas) när jag väl var hemma.
  • Inte fått skabb.
  • Jobbat två dagar.
  • Försökt vända tillbaka dygnet till min normala dygnsrytm (lägga sig efter 01 och gå upp efter 11.30). Misslyckats lite. Går och lägger mig tidigt och vaknar sent istället.
  • Sovit jättemycket (resultat av föregående punkt).
  • Oroat mig över min ekonomiska situation.
  • Försökt hitta på ett sätt att snabbspola tiden till 25:e agusti pga föregående punkt.
  • Börjat lägga mitt födelsedagspussel. Det är svårt och jätteroligt.
  • Ordnat boende för hösten.
  • Varit på 50-årsfest.
  • Lärt mig dricka vin! Väldigt nöjd över detta. Fast inte för starkt. Och bara vitt vin. Men ändå! Vuxenpoäng.
  • Haft tråkigt. Dagarna är långa när man inte jobbar.
  • Varit ute i Västerås och haft roligt (hör och häpna!).
Här är lite bilder från Samos.