torsdag 30 september 2010

Ett bra betyg

Det är ju sanslöst vad vi behöver bekräftelse egentligen. Här har jag gått i flera veckor och deppat över att skolan är så jobbig och att jag är så dålig, men så får jag tillbaka en uppsats med betyget VG idag, och nu känns det som att jag skulle kunna erövra världen med min intelligens. Typ. Hemskt, egentligen.

Ikväll ska jag inte sitta hemma. Jag har fredagskänsla, och jag ska hem till Malva och Linus (fortfarande konstigt att inte säga hem till mig) och dricka vin och sedan gå ut på Stocken. Det blir bra tror jag. Nej, nu måste jag välja kläder.

Ha en bra torsdagskväll!

onsdag 29 september 2010

Hej!

Idag är det onsdag (i några minuter till) och jag har varit duktig och studerat. Jag ska som sagt skriva en uppsats där jag ska diskutera införandet av lärarlicens. Jag har en väldigt bra lärare i grammatik- och skrivkursen. Han har håret i hästsvans, heter Gregory och är framförallt väldigt duktig på att säga saker som verkligen hjälper. När vi har översättningar att gå igenom så ger han alltid flera alternativa ord till de ord vi har skrivit. Jag antecknar varenda ett och när jag nu sitter och kämpar med min uppsats så tänker jag ordentligt på varenda litet miniord jag skriver. Jag kollar de flesta orden på ord.se (sjukt bra sida!) och jag tänker verkligen efter. Hur bra det blir vet jag inte, men det är ganska häftigt faktiskt, att ha en lärare som inspirerar en och får en att försöka göra det bästa man bara kan. Det får mig att tänka efter när jag skriver just den här uppsatsen också, som handlar just om hur lärare kan bli så bra som möjligt. Jag tycker att det är ganska löjligt med en licens faktiskt. Det är bara ett annat ord för att man har en lärarexamen, och det ordet betyder ingenting om man inte förbättrar lärarprogrammet. I min klass är vi ungefär hälften B1-elever (alltså de som bara läser kursen fristående) och hälften HS2 (de som läser kursen inom lärarprogrammet). Lärareleverna behöver inte göra allt som vi gör. Bara en sån sak. Borde inte de behöva göra mer? De får hoppa över uppsatser och slipper läsa vissa böcker. Det är ju de som ska lära ut det här i framtiden! Väldigt underligt.

Okej, nu lämnar vi plugget. Snart. Ska bara säga först att jag just nu försöker börja läsa "One flew over the cuckoo's nest" (Gökboet) av Ken Kesey, och satan vad den är krånglig. Jag kan verkligen inte ta mig igenom de första sidorna! Jag fattar ingenting. Känns som att jag läser på spanska typ. Jag förstår orden men kan inte fatta sammanhanget. Jaja, får ge det ett ordentligt försök när jag har uppsatsen ur vägen.

Annars har jag bakat scones idag. Blev så sjukt sugen, så var tvungen. Det var väldigt gott. Till middag gjorde jag bakad potatis med räkröra till mig och Christian. Tyvärr är ugnen här väldigt seg och vi var så hungriga, så vi åt potatisarna lite halvråa. Sedan var det det vanliga tv-schemat. Biggest loser, Idol och Kungarna av Tylösand. Det sistnämnda är verkligen helt sjukt. Alltså, vanliga människor är väl inte sådär?

Imorgon har jag litteraturseminarium. Vi ska diskutera Dorothy Parker, vi har läst en samling noveller av henne. Har ni inte läst Dorothy Parker, gör det! Helt sanslöst bra verkligen. Jag var tvungen att dubbelkolla publiceringsdatumen i slutet av varje novell, för jag kunde verkligen inte tro att hon skrev dessa på 20- och 30-talet. De känns väldigt moderna, och jag kände igen mig i många av dem. Jag har aldrig tidigare läst en bok i en litteraturkurs som jag inte ville skulle ta slut. Som tur är har jag massor av noveller kvar att läsa i boken, men det får bli när jag är helt klar med kursen och har tid att läsa för nöjets skull.

Efter seminariet ska jag skriva klart min uppsats, och sedan tänker jag ta helg. Kan tänka mig att gå ut imorn faktiskt, eller göra något som är lite mer spännande än att ligga i sängen och moffa popcorn framför Idol.

Så, nu fick ni ett långt och spännande inlägg och nu ska jag sova. Godnatt!

tisdag 28 september 2010

Höst, yet again

Det är verkligen höst nu. Som tur är skiner solen, annars skulle jag nog börja gråta varje gång jag gick ut i den här kylan. Jag läste i Metro idag (när jag satt och åt ensam på Burger King - tragisk människa) att polska meteorologer förutspår att vintern kommer bli den kallaste någonsin. Jahaja. KUL! Skitpolacker. Blev lite glad när jag några meningar under läste att SMHI:s meteorologer minsann sa att det är helt omöjligt att förutspå framtiden på det sättet. HAHA! Där fick ni.

Borde förstås plugga men tyckte att det var mycket roligare att kolla in de nya Paradise Hotel-deltagarna. 11:e oktober börjar det! Jippie.

Alltså, jag är verkligen tragisk. På riktigt.

Nej, nu ska jag skriva en uppsats om lärarlicens. Ska bli så himla roligt!

måndag 20 september 2010

Plus och minus

- Jag har den sjukaste träningsvärken i vaderna. Det är helt sanslöst. Jag har lust att skrika högt varje gång jag rör på benen. Får liksom halta ner för trappor.
-
Jag har haft hemsk huvudvärk hela dagen.
-
När jag skulle köpa Ipren idag så prackade apotekaren på mig Ibuprofen ratiopharm istället för att "den är billigare och det är samma sak". Jag kunde ju inte säga nej, men jag litar inte på något annat än Ipren.
-
Jag håller på att sluta snusa.
-
Jag ska ha läst ut The Great Gatsby till torsdag. Har läst tre sidor. Orkar inte.
-
Igår skrev jag världens sämsta uppsats. Orkade inte göra om den så skickade in den i alla fall idag.
-
Jag satt kvar i skolan jättelänge idag och kämpade med seminarieuppgifterna om pronomen. Hatar pronomen.
-
Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Tycker Jimmie Åkesson är sjukt otäck.

+
Mina korridorare är snälla.
+ Jag håller på att sluta snusa (måste ha med den punkten här för att påminna mig om att det är en BRA GREJ).
+ Idag är det Lite sällskap på tv!

lördag 18 september 2010

Flytt 3

Har genomfört min tredje flytt sedan jag kom till Uppsala. Är så satans trött. Min kropp värker överallt. Jag bor på femte våningen. Det är väldigt många trappor upp hit. Det är väldigt jobbigt att bära kartonger upp för alla de trapporna.

Ganska jobbig dag överlag, men fick i alla fall äta en sanslöst god middag som Christians pappa lagade.

Nu ligger jag i sängen i mitt nya rum och tittar på Notting Hill. Känner mig lite halvt deprimerad. Jag är lite rädd faktiskt. Vet inte hur jag ska klara att bo i en korridor med massa människor som vill prata. Jag är inte så bra på att prata. Jaja. Har ju i alla fall min egen toalett. Mest glad över det.

torsdag 16 september 2010

Torsdag (kom inte på någon fyndig titel)

Åh, vilken lång dag. Gick upp svintidigt (åtta!) och cyklade extremt långsamt till skolan. Först - ett litteraturseminarium där jag inte öppnade käften på två timmar. Hade absolut ingenting att säga om Ethan Frome. Deprimerande bok. Efter det åt jag en macka till lunch och sedan hade vi writing-seminarium där vi gick igenom allas uppsatser. Fick lite skit över att jag var så personlig. Ingen nyhet direkt. KAN inte skriva akademiska texter. Vill bara skriva vackra texter om regnbågar (såg världens finaste regnbåge idag apropå det, en dubbel till och med) och sånt trams.

Efter skolan gick jag hem till Christian och dog ett tag. Tittade på Tyra Banks show (älskar att hata Tyra Banks), och sedan lyckades jag övertala Christian att åka till IKEA. Har nämligen kommit på att jag faktiskt ska flytta till lördag. Tänkte köpa lite dekorativa saker, men när jag kom in på IKEA kom jag på att jag inte äger ett enda köksredskap. Inga tallrikar, inga glas, ingen stekpanna, inga kastruller. Smart. Har dock fått några skedar och en sliten gammal kvin från mamma när hon rensade ut besticklådorna (tack...). Alltså kom jag därifrån två kassar köksredskap rikare. Köpte det billigaste jag kunde hitta, och bara det mest nödvändiga (i den kategorin räknar jag in vitlökspress, bara så ni vet). Plus en spegel (eller egentligen fyra små speglar som jag tänker sätta ihop). Man kan ju inte leva utan en spegel.

Nu har vi precis tittat klart på valdebatten på TV4. Mycket intressant faktiskt. Tänkte gå och rösta imorn. Efter det ska jag hem och tvätta alla mina kläder och packa ihop mitt rum.

Så jävla upptagen tjej alltså. Nu ska jag sova länge.

måndag 13 september 2010

Hicka

Jag är frisk igen och redo för en ny spännande vecka i skolan! Hahaha. Vilket skämt. Råkade missa min föreläsning idag. Sov alldeles för länge. Lika bra känns det som nu, har mycket att göra den här veckan så kan behöva en mjukstart. Den här veckan ska jag:
  • Läsa ut Ethan Frome (till torsdag, men har bara 20 sidor kvar så det är lugnt).
  • Göra översättningar till grammatiken (till imorn).
  • Läsa Slaughterhouse Five av Kurt Vonnegut. Ska skriva en uppsats på den till måndag.
  • Läsa hela min grupps uppsatser till writing-kursen och analysera en av dem ordentligt, och komma med synpunkter på den (till seminariet på torsdag).
På lördag ska jag flytta, och på söndag är det val. Funderar på att åka hem imorn istället och rösta då. Imorn fyller nämligen P-sorken 18 år! Herregud. 18 år. Lite läskigt nästan.

I helgen har jag inte gjort mycket alls. Det var supertrevligt hos Fanny i fredags, och i lördags satt jag bara hemma med Malva och Linus och tittade på tv. Christian var hemma i Västerås och ringde mig sent på kvällen, i panik. Han hade nämligen fått hicka, och kunde inte bli av med den. Han var fullständigt övertygad om att han skulle dö. Så medan han nästan grät i telefonluren försökte jag förgäves få honom att dricka upp-och-ner (mitt bästa trick för att bli av med hicka). Jag fick guida honom från sängen till köket. Det tog lång tid bara det, för han var så panikslagen att han vägrade lyssna på mig. Till slut fick jag ner honom till köket i alla fall, men problemen slutade inte där.

Jag: Okej, fyll upp ett glas med vatten.
Christian: MEN JAG DÖR JU!
Jag: Kan du SNÄLLA FYLLA ETT GLAS MED VATTEN!
Christian: Men hur GÖÖÖÖR MAN? MAN KAN JU INTE DRICKA UPP OCH NER! DET GÅÅÅÅÅR JU INTE! HJÄLP MIG!
Jag: Men alltså, du måste böja dig ner och dricka från FEL SIDA av glaset. Alltså, från den andra sidan! Alltså, fattar du?
Christian: Men vadå, jag fattar inte! Det går ju inte! MAN KAN JU INTE DRICKA UPP OCH NER! Jag kommer DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!
Jag: Men, böj dig ner!
Christian: Vadå? DET GÅR JU INTE! Hur dricker man upp och ner?

Ja... det var ganska hopplöst, och vi fick lägga på utan att ha löst hickproblemet. Sedan kunde jag inte sova, för jag blev också lite nervös att han faktiskt skulle dö av hicka. Det gick bra som tur är, han vaknade upp dagen efter, levande och hickfri.

Nej, Ethan Frome var det.

fredag 10 september 2010

Men jippie.

Jag är helt slut. Hade amerikansk litteratur-seminarium idag och kände mig oförklarligt trött under hela lektionen. Efter det var jag tvungen att vandra ner på stan för att köpa vin. Ikväll kommer nämligen Sara och hälsar på, och vi ska hem till Fanny och dricka vin. Efter den långa vandringen (höhö) så cyklade jag hem till Flogsta, och upptäckte att jag har feber. Kul. Jag har ju ALDRIG feber. Väldigt dåligt tillfälle. Jaja, får väl stoppa i mig några ipren och göra det bästa av kvällen. Sedan ska jag hem och sova. Länge.

måndag 6 september 2010

Party, passiv och produktiv

Hej grabbar! Vet att ni vill höra om min helg, så here goes:

I fredags var jag på inflyttningsfest i observatoriet (där jag bodde förut). Hade lite lust att mörda de som hade lyckats få tag på den lägenheten men tänkte att det nog inte var värt det. Efter festen gick vi till Snerikes där jag tvingades dansa killdans (hoppa runt i en cirkel och se allmänt ful ut). Staplade hem på väldigt ömma fötter och somnade snabbt.

I lördags gjorde jag ingenting. Köpte kebab, tittade på när (supernörden) Christian satte ihop sin dator, åt Lindt chokladkulor och smällde i mig fler salta pinnar än jag kan räkna. På kvällen tittade vi på X-men Origins. Otroligt slö dag.

Igår var jag produktiv. Satt i flera timmar med grammatikuppgifter och översättningar, och läste klart artiklarna som ska vara lästa till fredag. Sedan städade jag och lagade ordentlig mat. Kände mig väldigt duktig.

Imorse vaknade jag med ont i magen och hoppade över grammatikföreläsningen. Har suttit i morgonrock hela dagen, bytte om för typ tio minuter sedan. Det blev alltså en ledig dag, men imorn måste jag plugga igen. Tror jag gör det i skolan.

Kul.