måndag 27 februari 2012

Rooney Mara

Förresten, absolut snyggast av alla igår var Rooney Mara. Vi satt alla tre och bara var helt hänförda av hur jäkla sanslöst vacker den människan är.

Oscarnatt och creepy cats

Jag åkte hem till Malva igår kväll, och hängde där hela natten med henne och Tove. Vi tittade på Oscargalan, spelade grunka och åt en massa onyttigheter (och några nyttigheter - gurkstavar och paprika). Jag tycker att Oscarsgalan var helt okej i år, gillade att de fokuserade på Old Hollywood, och magin med film. Tyckte speciellt mycket om när olika skådespelare berättade små anekdoter och minnen och känslor som hade med film att göra. Annars blev jag lite besviken för att alla som hade varit favorittippade att vinna också gjorde det. Hade ju varit ganska kul om t.ex. Melissa McCarthy hade tagit hem bästa kvinnliga biroll, eller om han den spanska mannen hade vunnit bästa manliga. Han verkade gullig. Tyckte dock att Meryl Streeps första ord i sitt tacktal var roliga, för när hon vann så reagerade jag precis som hon trodde att folk skulle göra, med ett "åååh, vad tråkigt, hon igen".

När galan var slut var klockan ungefär sex på morgonen, och pappa skulle hämta mig och skjutsa mig till Uppsala vid sju. Jag bäddade därför ner mig i soffan och såg fram emot en timmes sömn. Det gick inte så bra dock, eftersom att Zelda, Malvas katt, helt plötsligt fick värsta psykrycket och halvt skrämde livet ur mig. Jag la mig nämligen ner, blundade en stund, men fick känslan av att någon stirrade på mig. Det var Zelda. Hon liksom stalkade mig hela den där timmen. Som ett lejon såg hon ut, och hon stirrade på mig som att jag var hennes byte. Varje gång jag öppnade ögonen befann hon sig typ 20 cm ifrån mig, stirrandes. En gång hade hon till och med hoppat upp bakom soffkuddarna på ryggen av soffan, och satt och spanade på mig från bakom kuddarna. Det hela var väldigt obehagligt, och lite underligt, för jag blev verkligen rädd på riktigt. För världens sötaste lilla kattunge liksom.

Nej, nu ska jag ta en efterlängtad dusch, och sedan läsa klart min superläskiga spökbok (The Little Stranger av Sarah Waters). Blir nog i säng tidigt ikväll!

onsdag 22 februari 2012

TV

Här kommer en TV-lista som jag tyckte verkade rolig! Tycker att folk som är intresserade av TV och som bloggar också borde göra den. Typ Jenny och Teresa. Och Sara, fast hon bloggar ju aldrig längre... dumma syster!

1. Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger? Buffy, helt klart. Såg ju alla säsonger när de gick på tv, och sedan kollade jag och Jenny igenom allt tillsammans. Ibland tittar jag på eftermiddagarna också, det går på tv11 just nu!


2. Nämn en serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av? Alltså, det finns ju många, men just nu är det nog The Vampire Diaries. Och Smash!
3. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att vilja titta på en tv-serie? Sarah Michelle Gellar. Fast blev ju lite besviken på Ringer...
4. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att INTE vilja titta på en tv-serie? Men hjälp, vad svårt! Finns nog ingen som jag ogillar så mycket att jag bara på grund av den personen skulle avstå från en tv-serie.
5. Nämn en tv-serie som du kan citera från? Hm… jag är inte så bra på att komma ihåg repliker sådär i tv-serier. Kanske kan några ur Buffy, och ur Grey’s Anatomy. ”Pick me, choose me, love me!”
6. Nämn en tv-serie som du gillar men som ingen annan tycker om? Jag gillar verkligen Hart of Dixie, och det gör nog faktiskt många andra också, men kritiker verkar HATA den.
7. Nämn en tv-serie som du brukar nynna introsången till? Buffy! Ibland. Inte så ofta. Och The O.C. Californiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
8. Nämn en tv-serie som du tycker att alla ska titta på? Game of Thrones! Snart dags för säsong 2!
9. Nämn en tv-serie som du äger på dvd? Har inte så många tv-serier, särskilt inte med alla säsonger. Men har hela Twin Peaks!
10. Nämn en skådespelare som startade sin karriär i ett annat forum och senare överraskade dig med sitt skådespeleri i en tv-serie? Svår fråga. Ice-T kanske? Haha!
11. Nämn en tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden?
Jag vill se både Breaking Bad och Sons of Anarchy. Har hört massa bra saker om de serierna. Och The Wire! Och West Wing. Herregud, mycket att se!
12. Nämn en tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt? Pretty Little Liars. Alltså, orkar inte. Har sett två och en halv säsong, och INGENTING har ju hänt!?
13. Nämn en tv-serie som har fått dig att gråta flertalet gånger? Måste nog säga Grey’s Anatomy. Herregud vad jag har bölat till den serien…
Supersorgligt i Grey's Anatomy

 14. Nämn den senaste tv-serien som du tittade på? Blir Grey’s Anatomy här också. Såg senaste avsnittet för någon timme sedan.
15. Nämn din favoritgenre när det gäller tv? Jag älskar serier om övernaturliga saker. Supernatural, The Vampire Diaries, True Blood, Game of Thrones.
16. Nämn den första tv-serien som du blev besatt av? Haha, måste nog vara Sunset Beach. Såg varje avsnitt, 17.10 varje dag. Om jag visste att jag inte skulle vara hemma då så spelade jag in det. På VHS…


17. Nämn en tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på? Nä, finns nog ingen. Om något är dåligt slutar man ju bara titta, finns ju ingen anledning att sitta och ångra att man började liksom…
18. Nämn den konstigaste tv-serien som du tyckt om? Den konstigaste? Hm… Twin Peaks kanske. Den är ju definitivt konstig.
19. Nämn den roligaste tv-serien som du tittat på? Åh, finns ju många. Har ju garvat som en idiot åt The Inbetweeners bland annat. Och The Office, både brittiska och amerikanska.
20. Nämn den tv-serie som kan skrämma dig mest? Alltså, jag tycker ju att Supernatural är riktigt jäkla läskigt ibland. Särskilt den första säsongen. 

Läskigt!

Tvätt och yoga

Vi borde tvätta oftare här hemma. Som det är nu så bokar jag inte tvättid förrän jag är inne på det sista paret trosorna, och då får jag släpa ner typ fem stycken överfulla ikeakassar och tillbringa vad som känns som en hel dag därnere i tvättstugan. Tråkigt.

Jag har sportlov den här veckan. Konstigt, men trevligt. Har inte gjort så mycket hittills, var på box med Maja igår, men idag smäller det. Vi ska ÄNTLIGEN testa yoga. Vi köpte ju varsin yogamatta för typ en månad sedan nu, men har inte lyckats komma iväg än. Ska bli väldigt spännande!

Imorn tänkte jag åka hem till Västerås. Vill träffa familjen lite, och på lördag ska jag iväg på middag/fest, och på söndag är det ju Oscarsgalan! Blir kul!

torsdag 16 februari 2012

Kopiering och boxning

Idag har jag kopierat i typ två timmar. Överdriver inte ens! Helt sjukt. Ska inte gå in närmare på det eftersom jag tror att det är lite olagligt, men i alla fall. Var i skolan från 10-16 ungefär, och sedan gick jag hem, slängde i mig en bit lasagne och cyklade med Maja till Friskis. Vi boxades i en timme, men det kändes som tre eftersom jag hade noll energi. Jaja, skönt att ha det gjort i alla fall. Förtjänar att slöa i soffan framför Lego Harry Potter hela kvällen.

Imorn kommer som sagt Malva och Sara hit, så det blir utgång på kvällen. Ska bli superroligt, länge sedan jag var ute på riktigt här i Uppsala.

onsdag 15 februari 2012

SMASH

Idag började den nya kursen, Språkvård och språkpolitik. Vill helst inte prata om det, eftersom jag nästan fick en ångestattack under genomgången av schemat för att det var så sjukt mycket att göra. Nej, istället vill jag prata om min nya TV-seriebesatthet: Smash. AAAAAAAH. Så himla mycket jag. Det var väldigt länge sedan jag kände så här inför en serie, efter att bara ha sett två avsnitt. Jag vill helst gräva ner mig i sängen i en hel helg och se avsnitt efter avsnitt. Tyvärr finns det bara två avsnitt ute än. Funderar lite på att helt enkelt vänta, och se hela säsongen sen när den är klar. Så bra är det, att jag inte riktigt klarar av tortyren att vänta vecka efter vecka. Den handlar liksom om musikaler! Och Katherine McPhee (som jag älskade när hennes säsong av American Idol gick, fast jag verkar vara den enda som gillar henne...), och drama och ååh. Gillar ni musikaler: SE!

måndag 13 februari 2012

Animerade kattbebisar

Den här helgen har jag inte gjort någonting. Har inte tagit mig ur lägenheten, förutom i fredags när jag lunchade med Malva och Maja (åt världens godaste skagentoast på Café Linné Hörnan - med handskalade räkor). I fredags spelade jag Lego Pirates. Det gjorde jag också i lördags, och igår, och spelade till 100% då. Jag har också tittat på Melodifestivalen (dåligt den här veckan), Sherlock och Puss in Boots. Alltså, hur är det möjligt att en animerad kattunge kan vara så söt att man får lite ont i magen?



Hur som helst, jag tror att det här blir en bra vecka. Imorn är det alla hjärtans dag, så jag har varit och handlat enorma mängder mat idag för att kunna laga en mysig trerätters middag imorn. Det är min sista lediga dag mellan kurserna, för på onsdag drar språkpolitiken igång. Kan nog bli intressant! Annars ska jag försöka träna lite i veckan, gym någon gång och boxning med Maja på torsdag. På fredag kommer Malva och Sara (och förhoppningsvis Tove) hit för att gå ut på nation. Rooligt!

torsdag 9 februari 2012

Leedig

Idag hade jag min muntliga tenta i danska och norska. Danskan gick jättebra, men tyvärr råkade jag dra frågekortet som handlade om dialekter i norska, och det gick inte alls särskilt bra. Alltså, lite jobbigt med muntlig tenta när man inte kan något, för då sitter man ju bara där som ett fån och försöker komma på någon ursäkt till varför man inte kan. På en skriftlig tenta är det åtminstone ingen lärare som spänner ögonen i en när man inte kan en fråga. Jaja, kunde skillnaderna mellan nynorsk och bokmål bra ändå, och lyckades faktiskt få VG i hela kursen när de la ihop danska och norska. Yay!

Efter tentan gick jag och Christian till Koh Phangan och firade lite. Älskar att äta ute. Önskar att jag var rik.

Nu ligger jag i soffan, med PS3-kontrollen i handen. Ska nämligen spela Lego Pirates of the Caribbean! Malva lånade mig alla Lego-spel, så kommer nog bli en hel del spelande nu i helgen, eftersom jag är mellan kurser ända till onsdag, och alltså har NOLL plugg. Så himla skönt.

Nej, Lego var det!

söndag 5 februari 2012

New Girl

Jag har blivit lite förälskad i New Girl med Zooey Deschanel. Efter att ha sett 500 Days of Summer bestämde jag mig för att hon var hemsk och irriterande, men inser såhär i efterhand att det kanske mer hade att göra med att hennes karaktär var dum nog att dumpa Joseph Gordon-Lewitt och att jag ville tapetsera mitt rum med planscher på honom, än att hon var dålig. Ge New Girl några avsnitt. Vid avsnitt fyra skrattade jag så mycket att jag fick lite svårt att andas. Det är bara en så himla charmig serie, fylld med superknäppa människor. Schmidt är bäst.