tisdag 30 mars 2010

PÅSKLOV

Idag tar jag påsklov, och herrejesus vad jag behöver det. Har aldrig varit lika skoltrött som nu. Åker hem till Västerås i eftermiddag.

Fick reda på att jag har klarat båda mina tentor idag! Jippie! Aldrig en omtenta är min regel. Eller... det hittade jag precis på.

Ska bli så sjukt roligt att träffa Sara och Chat i helgen, och ser fram emot bilder från mammas Mexicoresa ikväll.

Nu ska jag städa och packa. Lite glass först bara. Har blivit besatt av Texas Pecan.

söndag 28 mars 2010

Besök

Jag är så satans trött. Den här helgen har varit ganska ansträngande. Jenny, P-sorken, Rickard och Linus kom hit i fredags och sedan dess har det varit fullt upp. Mycket trevligt restaurangbesök på Koh Panghan (vi fick två åskstormar!) på fredagskvällen följt av en lång diskussion om vilken film vi skulle hyra (Jenny fick igenom sitt val, fast det visade sig att hon redan hade sett filmen). I går var vi på stan. Jenny impulsshoppade dyra solglasögon och vi åt hamburgare. Jenny och Peter åkte hem på eftermiddagen och på kvällen spelade vi spel och hade trevligt. Idag var det dags för ett besök på MediaMarkt, men jag stannade hemma på grund av jobbig huvudvärk. Helt säker på att det beror på min hjärnskakning. Jag gick nämligen in i en TV på McDonalds igår. Självklart ägnade jag resten av dagen åt att söka på internet om hjärnskakningar och må illa och känna mig yr.

Malva köpte en router på MediaMarkt, så nu slipper vi slåss om internetanslutningen. Väldigt skönt. I och för sig var det inte riktigt ett problem innan heller, men ändå.

Jag har panik över att jag på tisdag ska skicka in en uppsats på en bok som jag ännu inte äger. Får helt enkelt hoppas att jag får den imorn, så får jag väl ägna hela natten och dagen åt att läsa.

Och så har man förlorat en timme på den här jävla sommartiden också.

onsdag 24 mars 2010

Litteratur

Jag har ju börjat med min litteraturkurs nu, och idag hade vi första seminariet, på Pat Barkers bok Border Crossing. Jag insåg rätt fort att den här kursen kommer bli ganska svår, för jag är inte bra på det här med att hitta teman och underliggande meningar. Jag vill inte göra det. Känner att det förstör hela min läsupplevelse liksom, om jag ska sitta och fundra (mitt nya ord, mycket användbart) över varför huvudpersonen drack en öl och inte två, och typ skriva anteckningar i marginalen. JAG VILL INTE SKRIVA I MINA BÖCKER! Och nu är jag superduperstressad, för jag ska läsa ut en bok jag ännu inte har i min ägo och skriva en uppsats på den tills på tisdag. Det hade ju varit lugnt om min helg hade varit helt ledig, men jag får besök av bror, syster, Rickard och Linus. Herregud. Det ska i och för sig bli fruktansvärt roligt att ha dem här.

I går såg Malva och jag Percy Jackson and the Lightning thief. Jag älskade den. Som Harry Potter, fast bättre (det är ju samma regissör som gjorde Harry Potter 1&2, Chris Columbus). Nog för att det var en barnfilm, men hjältar, coola vattenkrafter och söt kille i huvudrollen går liksom inte fel.

Nu är jag hemma hos Christian. Han skriver tenta just nu, så jag är ensam. Det känns alltid lite förbjudet att vara ensam hemma hos någon annan, även om jag faktiskt har bott här.

Vill ha påsklov nu. Bara en vecka kvar!

måndag 22 mars 2010

Home alone

Det var länge sedan jag var ensam hemma en hel dag. Det är rätt fridfullt. Jag sitter i soffan med tv:n på och datorn i knäet. Jag läser hur många bloggar jag vill och ingen stör mig. Jag lyssnar på töntig musik som jag inte vågar lyssna på med andra, för den är faktiskt jättetöntig. Jag halvsover ett tag. Jag sms:ar. Jag gör storkok på köttfärssås och äter en skål med sked (!) medan jag halvtittar på Fråga Doktorn och bloggar. Fast mest av allt längtar jag efter att någon ska komma och underhålla mig. Inte så bra på det där med att vara ensam längre.

söndag 21 mars 2010

Snow

Deppar ihjäl mig över snön. Hade ju precis blivit kompis med våren. När jag cyklade till skolan i fredags var nästan hela cykelbanan snöfri. Lite otäckt dock, med all grus. Jag blir fortfarande nervös av gruset, efter min vurpa som ledde till en bruten handled. Christian och jag tittar på bandyfinalen och lider med stackarna, både de som spelar och de som tittar på.

Har precis beställt hem alla böcker på litteraturlistan. Längtar tills de kommer, sex stycken splitternya böcker. Det blev inte ens särskilt dyrt.

Idag ska jag översätta några meningar till morgondagens grammatikseminarium, diska och städa. Sedan ska vi trotsa snöstormen och ta oss hem till Christian. Vanlig söndag med andra ord.

Jag vaknade halv två idag. Hatar att vakna så sent.

lördag 20 mars 2010

Sverige, Sverige, älskade vän

Man vaknar och ser att solen skiner starkare än vanligt och att det faktiskt är nästan 10 grader ute och man blir alldeles sådär superlycklig. Sedan slår man på datorn och ser detta och så tänker man att herregud vilket underbart land vi lever i.

Viernes

Började dagen med ett grammatikseminarium. Folk verkar bli mer och mer skoltrötta, idag var vi bara fem stycken (vi var typ 15 i början). Nu ska jag inte säga så mycket eftersom jag hade missat två seminarium i rad före detta. Mitt under lektionen kom jag på att jag totalt hade glömt bort att jag skulle ha haft ett möte med min handledare i uppsatskursen i måndags. Ni vet när man kommer på sånt där som man helt har glömt och får den där sugande panikkänslan i magen? Det är hemskt. Jag hoppas det löser sig i alla fall, jag skickade ett väldigt ursäktande mejl till honom så fort jag kom hem.

Malva är i Västerås i helgen så Christian bor med mig (under stora protester ska tilläggas, Flogsta är ju trots allt slummen...). Idag har vi spelat Harry Potter. Hela dagen. Sprungit runt och letat efter 150 sköldar som finns gömda i slottet. Det är ungefär så roligt som det låter. Vi gick så långt att vi till slut satt framför datorn och letade efter walkthroughs som visade var alla sköldar var. Fast vi hade faktiskt hittat alla förutom fem stycken. Bara så att ni inte tror att vi fuskar liksom. Klämde in Interview with the vampire också (jag har precis läst ut boken - herrejävlar vad lång tid det tog, men den var sjukt bra). Har fått en nyvunnen respekt för Tom Cruise. Han är grym som vampyr.

I helgen ska jag inte göra någonting (förutom att tvinga Christian att plugga). Jag borde läsa nästa bok på litteraturlistan, men jag är fortfarande för fattig för att köpa den. Nu vill jag sova. Gick upp nio idag. Det är fanimej inte ok.

torsdag 18 mars 2010

Koh Phangan

Igår gick jag och Christian på jakt efter en billig restaurang med god mat. Vi hittade Koh Phangan, som definitivt inte var billigt men väldigt roligt. Det var ett thailänskt ställe, och det var inrett med tusen olika färger. Nu har jag ju inte varit i Thailand, men det såg ut som jag tänker mig att det ser ut på en thailändsk restauranggata på kvällen. Ljuslyktor, ljusslingor, träbord, akvarium och plastödlor och ormar på väggarna. Jag åt en skaldjurswok. Den var svingod (dock lite väl stark) och jag åt för första gången musslor, minibläckfiskar och något annat konstigt skaldjur som såg lite ut som majs. Medan vi satt och väntade på maten släcktes hela stället ner. Christian och jag tittade förvånat på varandra och tänkte att det nog var ett strömavbrott. Men icke. Helt plötsligt började det åska och blixtra, som i en tropisk storm. Det hela var väldigt spännande. Jag hade inte med mig kameran, men om ni är nyfikna kan ni titta på bilder här.

onsdag 17 mars 2010

Telefon

Jag ska köpa en ny telefon. Jag ryser lite varje gång jag tittar på min värdelösa telefon som piper irriterande varje gång man trycker bakåt och har alarmsignaler som får mig att vilja ta livet av mig varje morgon. Studentkortet hade ett superbra erbjudande med Samsung Omnia och Comviq kompisabonnemang (vilket jag måste ha eftersom jag då ringer och sms:ar gratis med Malva) och 3000 fria sms till alla andra nät (vilket jag också måste ha eftersom Christian har Telia) men jag har tydligen inte fått Studentkortet (eller så har pappa slängt det) så jahaja. Det sög ju. Vilken otroligt lång mening det där blev förresten. I vilket fall som helst, jag vill ha en Samsung eller en Nokia. Intressant va?

Jag klarade social studies-tentan (det var en G/UG-tenta på 4,5 hp så det hade ju varit pinsamt om jag inte hade klarat den) och ska hämta den idag. Jag har nu 64,5 hp. Tufft. Nu ska jag diska, duscha och sedan cykla in till skolan. Jag älskar att solen vägrar sluta lysa.

söndag 14 mars 2010

IKEA

Åh, vad jag älskar IKEA. Fast man mår ju lite dåligt när man har gått därifrån och frågar sig lite hur man ska kunna överleva fram till den 25:e. Jag har köpt ett nattduksbord (som var helt omöjligt att sätta ihop, men jag lyckades till slut), lampor, sängkläder (älskar att köpa nya sängkläder), överkast och lite andra smågrejer.

Är lite sur på mina systrar som vägrar blogga. Vad är meningen med en blogg om man inte uppdaterar den? Dummisar.

Buffy säsong 2 är så himla bra för övrigt. Känner mig helt nyförälskad, och kan inte riktigt sluta tänka på det... okej, det kanske bara var lite creepy.

Hej då.

lördag 13 mars 2010

Alice in Wonderland

Vi var precis och såg Alice i Underlandet. Jag tyckte att den var helt fantastisk och den funkade i 3D (till skillnad från lame-Avatar). Malva tyckte att den sög, och såg ut som att hon ville dö efter typ en halvtimme men Linus gillade den. Jag tycker att ni borde pallra er till en bio och se den, i 3D.

fredag 12 mars 2010

Full Hermione

Jag, Malva och Linus tittar på Harry Potter och Halvblodsprinsen. I scenen där Harry, Ron och Hermione går ifrån puben, där de har druckit honungsöl (innan Katie Bell åker upp i luften), hävdar jag att Hermione helt klart är full. Hon kan ju inte ens gå rakt! Malva är nu väldigt arg. Hon tycker att jag har förstört hennes barndom.

"Det är ju Harry Potter, de kan ju inte bli fulla! De är ju barn!" muttrar hon surt.

Men hörni. Ni som har sett den. Visst fan har jag rätt (är för övrigt ganska säker på att jag har diskuterat det här med någon annan någon gång...)?

Konstigt

Vaknade upp till ett långt ifrån trevligt telefonsamtal och har haft en konstig dag ända sedan dess. Surrealistisk, på något sätt. Befann mig på rätt ställe i alla fall, med världens bästa axel att gråta ut mot. Hoppade över skolan (hade väl bra skäl, idag av alla dagar) och nu är jag hemma i Floggan igen.

Ikväll kommer Linus och han och jag får väl ägna kvällen åt att med gemensamma krafter tvinga Malva att plugga. Helgen blir nog rolig i alla fall, med Alice i Underlandet och IKEA.

Kram

onsdag 10 mars 2010

Buffy

Jag är väldigt fattig just nu, men de hade kampanj på säsong 2 av massa tv-serier på Cdon, så nu har jag fått hem Buffy, säsong 2. Snart kommer hela serien vara i min ägo. Eller ja, om några år. De kostar ju trots allt 500 kr/säsong. Fast vem vet, nu när de hade kampanj på säsong 2 så kanske nästa är på säsong 3! JA! Det tror vi! Hur som helst är jag väldigt nöjd.



Väldigt roligt att jag fick ett sms från mamma i MEXICO imorse där hon grattade mig till sommarjobbet. Good news travel fast. Kul att mina föräldrar är gladare över att jag ska lida hela sommaren än att jag har fått en lägenhet.

tisdag 9 mars 2010

The Hurt Locker

Malva och jag har precis sett The Hurt Locker och... jaha? Det var väl inte så speciellt? Alla fem filmer som var nominerade förra året slår den här med hästlängder. Jag har i och för sig aldrig varit ett stort fan av krigsfilmer, så det kanske beror på det.

Dock har jag totalt ändrat uppfattning om Jeremy Renner. Han är ju faktiskt rätt så jävla snygg. Jenny, han är en perfekt Jared.

Idag har vi gjort pannkakor. Det var ungefär det mest spännande som hände på hela dagen. Nu ska jag titta på Shaun White på Jay Leno (Tonight Show har börjat sändas på 9:an igen) och sedan ska jag sova.

måndag 8 mars 2010

Dagen efter

Jag vaknade runt ett idag och var faktiskt ganska pigg. 7 timmars sömn räcker ju gott och väl.

Jag vet att jag skrev typ 50 inlägg igår, men tänkte summera lite i alla fall. Oscarsgalan var lite tråkig faktiskt. Alec Baldwin och Steve Martin är så gamla och det kändes som att de bara körde internskämt. Dessutom var vi inte riktigt i stämning, vi sprang runt under hela röda mattan och fixade i lägenheten. Jag var glad att Avatar inte vann (fast jag tyckte lite synd om James Cameron ändå, han har ju jobbat med den i sjukt många år). Jag var jätteglad att Sandra Bullock vann. Rachel McAdams hade den finaste klänningen. Sandra Bullock var tätt efter. Till nästa år hoppas jag att filmerna är bättre, att större stjärnor är där och att Ricky Gervais håller i galan.

Nu ska jag snart gå iväg och handla lite och sedan kommer pappa med mitt skrivbord och en bokhylla.

Slut

Jeff Bridges vann såklart Bästa manliga. Jag började applådera när Sandra Bullock vann och fan vad bra hennes tal var.

The Hurt Locker tog hem både regissör och bästa film. Jag hade gissat på det, även om jag inte har sett filmen. Kanske dags att göra det nu.

Nu är jag sanslöst trött. Hörs imorn! Eller, senare idag blir det kanske.

Paus

Nu pausar jag lite. Måste ju faktiskt titta också! Summerar sedan.

Kul att inte en enda person bryr sig om det här egentligen.

Best Adapted Screenplay

Jake Gyllenhaal och Rachel McAdams presenterar. Rachel McAdams har kvällens finaste klänning. Precious vinner, känns ju ganska självklart. Han gråter jättemycket. Hans farfar eller morfar hette Alfons.

BLUE BEN!

Ben Stiller är en N'avi! HAHAHA! Han pratar som en också. Han presenterar Best Makeup. Coooooolt.

"The ironic thing is Avatar isn't even nominated"

Han är jätterolig. HAHA! Han har världens längsta svans! James Cameron ser glad ut, men kanske lite obekväm.

Star Trek vinner. Kul för dem. Jag gillade faktiskt Star Trek. Killen som tar emot priset har en basker på sig. Åh nej. Hon som pratade nu började nästan gråta. Larvigt.

Best Animated Short

Har en liten crush på Carey Mulligan. Hon är himla snygg alltså. Zoe Saldana är inte ful hon heller. De presenterar nu. Logorama vann. Öh. Okej... Killen som tog emot priset var tydligen väldigt rolig. Jag hörde inte eftersom jag är upptagen med att blogga.

Nu presenterar de Best Documentary Short också. Music by Prudence vann. Hoppas han är rolig också.HAHA! En kille pratar men nu kommer det en rödhårig tant i lila kavaj och avbryter. Hör inte ett ord av vad hon säger. Nåt om Prudence. Malva håller för öronen för att det är så pinsamt.

"Gå av scen gå av scen gå av scen" säger hon.

Oj. Nu är det ännu en kategori. Best Live Action Short. Vad fan är det? Tror det är svenskar nominerade. Nehe. De vann inte. The New Tenants vann istället. Kul för dem. Han som tar emot priset andas jättehögt. Bredvid honom står en gammal man som ser ut som att han vill dö.

Vi är lite ledsna över att ingen kommenterar galan i år. Saknar Hans Wiklund, men han är väl upptagen med Lyckohjulet. Herregud, där har vi väl en karriär som har gått rakt åt helvete.

John Hughes

Tydligen honom de snackade om. Vet inte vem det är, men det är definitivt något med the Brat Pack. Väldigt fint. Är det makabert att mina favoritstunder under sådana här galor är när de snackar om folk som har dött?

Best Original Screenplay och Molly Ringwald

Best Original Screenplay: The Hurt Locker. Tina Fey och Robert Downey Jr presenterar. Älskar Robert Downey Jr. Han är så bra, särskilt nu när han inte knarkar längre.

Nu snackar Molly Ringwald om någon snubbe. Hon ser väldigt konstig och stel ut. Lite som Kleopatra... fast med rött hår och ja, inte särskilt egyptisk alls. Matthew Broderick pratar också, Måste vara nåt om brat pack-grejen.

Bästa sång

Sjukt snygg kille tackar för vinsten av Bästa sång (från Crazy Heart). När han tackade sin fru sa han:

"I love you more than rainbows baby".

Jag och Malva föll in i ett unisont "aaaaaaawww".

Oscarsnatt

Okej. Hittills har det varit Bästa manliga biroll (Cristoph Waltz, förstås) och Bästa Animerade (Up - en sjukt lång och smal man tog emot priset).

Nu är Miley Cyrus och Amanda Seyfried uppe och presenterar Bästa sång. Miley Cyrus har fin klänning, men usch så hemsk hon är.

Annars myser vi som galningar i vår fina lägenhet. Kommer nog aldrig lämna den igen.

söndag 7 mars 2010

Slö

Idag har jag slöat. Läst ut den första boken på litteraturlistan till engelskan, Border Crossing av Pat Barker. Den var mycket bra, och jag ser fram emot att läsa resten av böckerna. Nästa bok är The remains of the day av Kazuo Ishiguro. Vet inte riktigt hur jag ska få tag på böckerna dock. Jag tänkte först att jag skulle låna dem på biblioteket, men då måste jag ju lämna tillbaka dem och jag kommer behöva dem för tentan. Dessutom vill jag ju äga böckerna. De är klassiker allihop, och sådant är alltid trevligt att ha i bokhyllan. Jag har sett några antikvariat här i stan, borde kanske besöka dem i veckan. Jag älskar anikvariat. Speciellt lukten. Gamla böcker. För några dagar sedan köpte jag Jane Austens Emma (har inte läst den!) och Great Expectations av Charles Dickens (den är på litteraturlistan) för en oförskämt billig peng. Tror jag betalade 60 kr för båda böckerna, och ni ska veta att engelska böcker i vanliga fall är svindyra. Det var någon slags specialutgåva från Penguin Books. De ser likadana ut, små, gröna pocketböcker. Ganska fula, vilket är lite tråkigt för jag älskar vackra böcker.

Efter att jag hade läst ut boken såg jag två avsnitt av Grey's Anatomy och åt chips. Nu vill jag att Malva ska komma men det dröjer nog ett tag till. Kanske ska ta ett bad igen, och börja på Great Expectations. Ja. Det ska jag nog göra.

Ska ta kort på lägenheten när vi har kommit i ordning. Dock har jag ingen aning om var min kamera är. Har jag berättat att vi har en walk-in-closet? Fast, den kommer Malva få eftersom vi lottade så att jag fick det stora rummet. Något måste hon få som kompensation. Det är lugnt, hon har ändå mycket snyggare kläder än jag.

Nu tror jag faktiskt att våren är på väg på riktigt. Skulle verkligen vara bra, för jag måste börja cykla nu när jag bor lite (mycket) längre från skolan. Det var förresten väldigt roligt, när vi skulle hämta min cykel vid gamla lägenheten igår. Den hade stått ute i kylan sedan typ november och den syntes knappt under all snö. Vi fick stå och dra i den länge och väl, den hade fastnat ganska rejält. Gissar på att jag kommer behöva lite låsolja för att få upp låset också.

Nej, nu ska jag sluta tråka ut er. Funderade på att liveblogga under Oscarsgalan inatt, fast sedan kom jag på att ingen kommer att vara vaken. Förutom Jenny. Vad säger du syrran? Ska vi liveblogga, båda två?

lördag 6 mars 2010

Inflyttad

Har burit lådor och lampor och möbler och påsar hela dagen, och nu är jag officiellt slut. Är inflyttad i lägenheten och jag har packat upp alla mina kläder .Jag har dock ingenstans att ställa mina böcker och mina andra grejer, så det känns inte direkt som hemma än. Christian och jag har precis ätit kinamat. Jag har inga köksgrejer, så vi var illa tvungna att köpa färdigmat och plastbestick till det.

Malva kommer hit imorn, men det är allt lite trist att hon kommer så sent. Men natten, med Oscarsgalan och några kilo godis blir nog jävligt kul.

Nu ska jag bada!

fredag 5 mars 2010

Friday night

Fy vad det är farligt att gå i inredningsbutiker. Ville köpa hundra bäddset, 50 tvålpumpar, några gardiner och ungefär en miljon handdukar. Tog mig dock i kragen och köpte bara två duschhandukar och badskum. I morgon flyttar jag nämligen till en lägenhet med badkar! Ska bli väldigt, väldigt roligt. Inte bara att bada badkar alltså, utan själva flytten också.

Ikväll ska vi gå och se Wolfman (egentligen ville jag se Percy Jackson men Christian vägrade... elakt). Har inte läst en enda recension och vet knappt något alls om filmen, så har inga förväntningar. Oftast bäst så.

LEDIG

Inom loppet av två veckor har jag skrivit två tentor och lämnat in en uppsats. Nästa tenta är inte förrän i slutet av april, och även om jag såklart har föreläsningar och seminarium så känns det som att jag har lov fram tills dess.

Tror att tentan gick okej, kändes bättre än samhällstentan i alla fall. Jag gjorde den supersnabbt, som vanligt, och sedan promenerade jag hem i solen. Köpte med mig frukost och åt den medan jag såg på LOST. Bra början på dagen.

Jag måste bara tipsa om Kanal 5:s tv-blogg, för er som är intresserade. Den är hur bra som helst. Häromdagen skrev de till exempel om Life Unexpected, som jag tipsade om för ett tag sedan. Den börjar sändas på TV400 snart. Sugigt att TV4 envisas med att lägga alla mysiga serier där, det är ju inte alla som har den kanalen.

Idag måste jag packa ihop grejerna som jag har här i Christians rum. Sedan tänkte jag ladda ner Oscarsfilmerna. Blir marathon fram till söndag natt.

Jag hoppas att mamma har det bra i Mexico.

Åh, vad jag är glad idag!

torsdag 4 mars 2010

The Host dreamcast

Lovade Jenny att jag också skulle göra en dreamcast till The Host. Ni som inte har läst boken kan ju ignorera det här inlägget.

Melanie - Megan Fox (alltså, jag VET. Hon är hemsk, men jag tycker att hon är den enda som passar)



Jared -Jensen Ackles (haha... var tvungen)



Ian - Ian Somerhalder (hittar ingen bättre, men jag tycker inte att han passar särskilt bra egentligen)



Kyle - Chris Evans



Wanda - Gemma Ward



The Seeker - Christina Ricci



Jeb - Donald Sutherland



Doc - Paul Bettany



Jamie - Logan Lerman (håller med dig där Jenny, han är perfekt)



Jag har nu ägnat ungefär en och en halv timme åt det här. Dyrbar pluggtid var det också. . För övrigt snöar det igen. Horisontellt.

tisdag 2 mars 2010

Ingen ork

Åh vad jag är trött. Orkar inte plugga, orkar inte vara vaken, orkar inte sova, orkar inte äta. Orkar verkligen inte gå ut. Kan snön snälla bara försvinna? Man blir ju så deprimerad att det faktiskt är lite skrämmande.

Just nu längtar jag så otroligt mycket efter promenaden hem från tentan på fredag. Jag tror inte riktigt att det går att förstå hur stressigt det är med sådant här hängande över sig hela tiden. Och så längtar jag till lördag. Ska bli så himla kul!